Medtryck

Vårat Tryckeri

Offsettryck ?

alternativet vid större upplagor
I tryckeriet använder vi oss av den senaste tekniken inom offsettryck. Detta innebär att vi har optimerat kapaciteten när det gäller precision och hastighet.

Hög och jämn kvalitet
Resultatet blir en enastående jämn och hög kvalitet på varje trycksak som lämnar vårt tryckeri. Yrkeskunskapen före och under tryckning har hög prioritet hos oss. Vi jobbar med icc-profiler, vilket innebär snabba intag och jämn produktion. Vår bredd är stor.

Gör din trycksak unik
Vill du att din trycksak ska vara lite annorlunda? Vi kan hjälpa dig med t.ex particiell lack, prägling, stansning, doftande trycksak m.m.

Större upplagor
Offsettryck har stora fördelar vid stora upplagor. Det är startkostnaden som kostar mest och det blir sedan billigare desto större upplaga du har.

Digitaltryck ? enkelt & snabbt

Digitaltryck är perfekt för upplagor från 1 ex till ca 500 ex med snabba leveranser. Tryck den upplaga du behöver just nu så slipper du att lagerhålla din trycksak och det blir kostnadseffektivt också.
Personliga tryck med variabeldata och adressering. Individanpassa ditt tryck med variabeldata och adressering. Det innebär att vi kan göra varje ark/del av er trycksak unik och riktad till er mottagare. I sin enklaste form kan det betyda att adressera trycksaken, men det går också att anpassa färg, text och bilder.

Provtryck på rätt papper
Du får ett riktig provtryck på rätt papper så som den färdiga produkten kommer att se ut. Allt för att du ska vara säker på att ditt tryck ser ut som det ska, innan vi trycker hela upplagan.

Upp till 300 g
Vi kan erbjuda att trycka på papper upp till 300 g.

Medtryck

Märkningsmetoder: När man ska märka en produkt eller ett plagg så använder man olika tekniker beroende på produktens form och material. Nedan följer en kort genomgång av de vanligaste varianterna.

Screentryck: Silkscreen är en tryckteknik som bygger på användning av schabloner. Touch eller färg penslas genom en tunn silkes-, eller polyesterväv, där mönstret finns i form av täckande partier. Dessa kan bestå av papper, plast eller av fernissa som penslats direkt på väven. Man använder en schablon per färg. Vid ett tryck av en logotype med två färger så behöver man två schabloner. Screentryck är den vanligaste tryckformen och ofta också den billigaste. Med hjälp av av nya tekniker man man trycka upp till tolv färger.

Tampotryck: Den här typen av tryck används generellt till profilprodukter, presentreklam, muggar och glas. Pennor såväl som så komplicerade föremål som golfbollar där ytan är allt annan än jämn är vanliga föremål som vi trycker med den här tekniken. Tampotryck kan ibland även kallas för tampongtryck, men det är precis samma teknik. Rent tekniskt så är det en silikonkudde som "hämtar" upp trycket från en kliché och som sedan förs på produkten som ska tryckas.

Transfertryck: Transfer fungerar på samma sätt som screentryck fast på ark. Arket värms sedan på produkten. Transfer används mest till profilkepsar och andra mer svårtryckta klädesplagg som exempelvis arbetskläder, jackor och arbetsjackor. Men det används även till reklam- t-shirts, väskor, m.m. Transfertryck är ofta billigt när man vill trycka en logotype med många lite fler färger. En stor fördel med transfermärken är att de kan lagras för att sedan vid ett senare tillfälle kunna användas.

Digitaltryck: Vår digitala produktion blir allt större i takt med ökad efterfrågan och nyare teknik. Få personer behöver vara inblandade i själva produktionen, kvaliteten på bilderna är mycket hög och det är ett billigt sätt att ta fram skyltbärare på. Digitaltryck har inga begränsningar i antalet färger och kan ibland även kallas för fototryck.

Brodyr: Brodyr görs på textila produkter såsom profilkläder, reklamkepsar och väskor. Vi erbjuder både broderade märken för påsömnad samt givetvis även direktbrodyr. Ofta ser en brodyr mer exklusiv ut än ett tryck. Har man en detaljerad logga med exempelvis färgtoningar så är ett vävt märke den bästa lösningen då det erbjuder en väldigt hög detaljrikedom. Man väver då märker som sedan limmas på önskad profilprodukt eller profilklädesplagg.

Lasergravyr: Med Lasergravyr kan man göra olika typer av logomärkningar i metall med ett exklusivt och väldigt stilrentresultat. YAG-Laser använder sig av en optisk lins och utvecklar värme. CO2-Gravyr använder en gas och lämpar sig för material som t.ex. Reklamprodukter i metall så som nyckelringar, kapsylöppnare, reklampennor, thermosar, och trävaror. YAG-Laser ger ett mycket vackert resultat på metall, en snygg finish som kan upplevas som lyxigt och exklusivt. YAG är utmärkt för reklamartiklar i metall och Aluminium, även Plåt och vissa sorter av eloxerade material går bra.